Отново и отново за смяна на щрангове


В последните години особено нашумя въпросът, свързан със смяна на щрангове. За това си има и причина – непрекъснато нарастват проблемите, предизвикани от старите щрангове.

На всички е известно, че в старите жилищни кооперации всеки тръбопровод е изграден от метални тръби. Тези тръби са изпълнили своята функция и е дошло време да излязът от строя. За да се случи това се налага смяна на щрангове от абонатната до последния етаж. Това може да стане много лесно при условие, че всеки собственик на жилище във входа е наясно с тази наложителна смяна. Необходимо е на общо събрание да се вземе решение за този ремонт, защото щранговете са обща собственост.

В интернет има много информация за смяната на хоризонталните и вертикални тръби, за същността на този ремонт и за резултатите от него. Съвсем на кратко ще се опитаме да ви опишем ремонта по смяната на старите тръби. Всъщност сложното в случая е трудното премахване на тръбите, защото те са корозирали и се чупят в непредвидени места. Освен това те са много тежки и трябва да се работи вниматлно, за да няма наранявания.

Всичко останало е лесно, защото специалистите препоръчат да се ползват тръби от полипропилен, с които се работи лесно. Полипропиленовите тръби са с много предимства пред останалите видове. Те преди всичко не корозират, а това е определящо за всеки щранг. Наясно сме колко неприятности причинява корозията – запушени тръби, шупли, влошено качество на водата, често канализационния щранг отказва да отвежда нормално отпадните води.

За да сте сигурни в качествената смяна на щранговете е нужно да поверите работата на фирма, предлагаща тази услуга. Разгледайте сайтовете на различните фирми и ще направите избор на вашия изпълнител. Наред с цената обърнете внимание и каква услуга включва тя. Проучете фирмата с какво техническо оборудване работи, с какви професионалисти разполага. Може да прочетете и коментари за работата на фирмата.

Не планирайте смяната на щрангове в бъдеще, защото всеки ден е от значение за старите метални тръби. Инвестицията в този ремонт ще ви донесе само ползи. Вие ще имате чиста вода с нормален дебит за всяко жилище, независимо от кой етаж сте, ще забравите за запушените канали.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.