Информация за смяна на щрангове само от професионалисти


Да се направи смяна на щрангове е лесно, ако за всичко около този ремонт се консултирате със специалисти от ВиК фирма. Професионалистите са тези, които ще ви дадат точната информация за положителните и отрицателни качества на всеки вид тръби, за начина на свързване.

Причините за смяната на хоризонталните и вертикални тръби в стара жилищна сграда са до болка познати на всеки собственик на жилище в конкретната стара постройка. Непрекъснати аварии, течове, влошено качество на водата – това са само част от проблемите. Всичко това се дължи на корозиралите метални тръби, които достатъчно много са си вършили работата. Всеки материал си има срок на годност и за това трябва след определен период от време да се направи ремонт и се подменат старите тръби.

За цялостната смяна на тръбите в една жилищна сграда е нужно съгласието на всички собственици, протоколирано на общо събрание. Това е необходимо, защото щранговете са обща собственост и всеки трябва да участва в заплащането на услугата. С наличието на това съгласие домоуправителят се заема с търсене на подходящ изпълнител. Офертата се обсъжда на общо събрание на собствениците и при съгласие с нея се започва работа със съответната фирма.

Смяната на щрангове протича основно на два етапа – премахване на старите тръби и поставяне на новите. Особена трудност представлява отстраняването на корозиралите тръби. Те са тежки, податливи са на счупване в непредсказуеми места, което изисква много внимание и преди всичко умение за работа с тях. Работниците от ВиК услуги са инструктирани за този вид работа и с повишено внимание се справят с всичко това.

Поставянето на новите тръби е лесен етап от смяната на щранговете. Обикновено се ползват полипропиленови тръби, които имат редица предимства. Преди всичко те не корозират, а корозията е причина за влошеното качество на металните тръби. Това са леки тръби, с добър външен вид, добре понасят влиянието на различните фактори, включително и химически препарати, имат гладка повърхност. При тях е добро съотношението цена – качество, което ги прави предпочитани.

Новите щрангове ще ви осигурят спокойствие и комфорт, от което следва, че не се налага отлагане смяната на щрангове за в бъдеще, а трябва да се действа сега и веднага.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.