„Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ информира притежателите на превозни средства с уредба, която позволява работата на двигателя с втечнен нефтен газ за ненедежден мултиклапан за втечнен нефтен газ на фирма МТМ srl Италия с търговка марка BRC gas equipment – страна на произход: Италия, марка: BRC, тип: Europa 1 multivalve, номер на одобрение E13 67R-010004 Class 3.
Мултиклапаните Europa 1 не могат да източват резервоара за газ в случай на пожар в превозното средство, съответно резервоарът за газ може да експлодира.
Мултиклапана е производство на фирма МТМ srl Италия с търговка марка BRC gas equipment. Този продукт е произвеждан до 2007 г., след което е заменен с новия продукт Europa 2. Мултиклапана Europa 1 почти не е монтиран в България, но се среща при автомобили втора употреба, които са внесени от всички страни в Европейския съюз, главно от Италия и Германия.
Необходима е задължителна подмяна на мултиклапана Europa 1. Адресите на сервизите, оторизирани за извършване на ремонт и подмяна на системи BRC са обявени на сайта: www.brc.bg.
Мултиклапан Europa 1 се разпознава по :

1. Производител – МТМ srl Италия
2. Номер на одобрение – E13 67R-010004
3. Дата на производство преди 2008 година
4. Външно опознаване – бобината на мултиклапана е синя на цвят

Снимка на стария мултиклапан Europa 1 съпоставима с новия мултиклапан Europa 2

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.