Колко е лесно без смяна на щрангове


Да живееш в новопостроено жилище има много предимства. От особено значение е, че не се налага смяна на щрангове. Всяка система в нова жилищна сграда е оборудвана с тръби, които не корозират, имат добър външен вид и при това са изолирани по най-добрия начин.

Не така стои въпроса с тръбите в старите жилищни сгради – те са метални и корозията отдавна е свършила своята работа. В резултата на дългогодишното ползване ръждата е натрупана във вътрешността на тръбите и затруднява движението както на студената и топла вода, така и на отпадните води. Това създава много проблеми – влошено е качеството на водата, горните етажи трябва да изчакват дълго време за вода, а канализацията непрекъснато създава прблеми.

Не на последно място е реалната опасност от наводнение, защото шуплите по щранговете са видими. Всяко спукване на тръбата може да наводни не само собствения апартамент, но и на съседите. Пределно ясно е на всеки как ще се влошат съседските отношения и колко средства ще бъдат необходими за възстановяване на загубите. За да не се стига до всичко това и да си създадете нормални условия и спокойствие в собственото жилище е необходима смяна на щрангове. Този ремонт е задължителен за всяка жилищна кооперация, построена преди 40 години, защото металните тръби няма как да са в добро състояние.

Смяната на щрангове може да бъде направена от професионалисти само за един работен ден. За да се въползвате от услугите на специализирана във ВиК услуги фирма е нужно решение на общото събрание на собствениците. Разбира се, в случая става въпрос за смяна на хоризонтални и вертикални тръби от абонатната до последния етаж. Всеки собственик може да си направи смяна на щранговете само в собствения апартамент и да ползва добри професионалисти за целта. Желателно е да се направи смяна на тръбите за входа, защото резултатът ще бъде точно този, от който имате нужда – чиста вода с оптимален дебит, перфектна канализация. При това услугата ще бъде по-евтина, защото фирмите при такъв голям ремонт правят отстъпки.

За смяна на старите метални тръби има много предложения в търговската мрежа. Особено подходящи са тръбите от полипропилен, заради техните предимства. Те са с гладка вътрешна повърхност, което не позволява задържане на отпадъците по канализационния щранг, а най-важното им качество е, че не корозират.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.