За добруване на семейството – освещаване на апартамент


Християнска традиция е да се освети дома, за да се намира семейното огнище под закрилата на Господ. Водени от желанието да следват стъпките на Иисус Христос много собственици правят освещаване на апартамента си при заселване в него.

Този подход на собствениците показва желанието им да получат Божията благословия, да се радват на мир и любов в семейството. За да се изпълни този свещен ритуал е нужно да се свържете със свещеник, с който да поговорите за същността му и какво е необходимо вие да направите за правилното му протичане. Разбира се, трябва да определите дата за освещаване на апартамента.

За деня на освещаването е необходимо да имате погача или хляб, да подготвите маса, на която ще се поставят свещи и вещите на свещеника. В жилището трябва да е почистено и да са премахнати различните талисмани или други предмети, несъвместими с християнските принципи. Свещеният ритуал има смисъл, само ако вие искрено вярвате в Бог и имате желание да следвате Божиите заповеди. Домът ви ще бъде защитен, ще получите Божията благодат когато молитвите ви са отправени към Бог с дълбока вяра.

Свещеникът в определения от вас ден ще извърши свещения ритуал, като отправи молитвите си към Бог, за да измоли за този дом и неговите собственици мир и любов, здраве и разбирателство. Желателно е да имате икона на светец, който да бъде ваш покровител. Тя ще бъде осветена, както и всяка една от стаите ще се напръска със светена вода, за да се внесе спокойствие и благополучие.

Хубаво е по време на освещаване на апартамента да се доверите на свещеника, за да си отправи той молитвите и да си изпълни ритуала. Не е нужно да се влагат някакви суеверия за благодат като, например разпръскване на монети по пода. За в бъдеще е добре да си изберете дата и всяка година да си правите този свещен ритуал, за да сте силни в посрещането на житейските несгоди. Само с Божията помощ могат да се преодоляват трудностите, да се върви напред в разбирателство и любов. За освещаването на апартамента си може да поканите роднини и приятели, които да споделят вашите молитви за благополучие.

Публикувано в Новини. Постоянна връзка.